Parafialny Zespół CARITAS "Barka" Przy Parafii Rzymskokatolickiej p. w. Przenajświętszej Trójcy w Jordanowie

Idź do treści

Pomoc dla Jasła

Akcje

Druga fala powodzi (początek czerwca br) dotarła do Jasła. Dotkniętych nią zostało ponad 10 tys. spośród 30 tys. zamieszkujących to miasto. Zaledwie kilka dni wcześniej z Jasła wyruszyły transporty z pomocą dla powodzian z okolic Tarnobrzega i Wilkowa. Zebrano wówczas kilka ton żywności, odzieży i lekarstw. Nikt nie przypuszczał, że niedługo później znajdzie się w podobnej sytuacji.
Za pośrednictwem Caritas Diecezji Rzeszowskiej okręg Jasło przekazaliśmy zebrane przez nas towary. Transport ponad dwóch ton żywności, odzieży oraz profesjonalny osuszacz budynków dotarł do poszkodowanych pod koniec czerwca. Wszystkim ofiarodawcom, jak również Panu Andrzejowi Kowalskiemu, który bezinteresownie użyczył samochodu na przewóz darów serdecznie dziękujemy.

Zbiórka, przygotowanie i transport darów.

WsteczPlayDalej

Rozładunek darów w Jaśle

WsteczPlayDalej

Aktualności | O nas | Działalność | Akcje | Kontakt | Nasi darczyńcy | Pliki do pobrania | Mapa witryny